6 miljoen euro voor energie besparende sportclubs


18 december 2017, geen reacties

Heeft jouw vereniging al plannen voor energiebesparende maatregelen? Vanaf 2 januari 2018, 9 uur, kunnen sportclubs weer subsidie aanvragen voor energiemaatregelen.

Verenigingen aanmoedigen

In de regeling openstelling EZK-subsidies 2018 staat het beschikbare subsidiebudget vermeld van 6 miljoen euro. Dit budget is opgesteld om energiebesparing bij sportverenigingen te stimuleren. Een vereniging kan een subsidie aanvragen wanneer het besluit om meer dan 3.000 euro te investeren in energiebesparing of duurzame energie.  Hierbij wordt het inwinnen van energieadvies gestimuleerd. Je kunt als vereniging rekenen op 500 euro extra subsidie indien je contact zoekt met een energie expert.

Mogelijke maatregelen

Deze subsidieregeling loopt van 2016 tot 2020. Maatregelen die in aanmerking komen staan op de zogenaamde maatregellijst. De aanvragers kunnen een subsidie krijgen voor een maatregel op het gebied van: verlichting, verwarming en ventilatie, water, bouwkundige maatregelen en duurzame energie. Voorbeelden van maatregelen zijn het installeren van led-verlichting en het verbeteren van de isolatie.

Behoefte aan advies?

Middels o.a. Energieke Regio Katwijk kan stichting 20Duurzaam20 uw vereniging helpen om zuinig om te gaan met energie. Interesse of vrijblijvend advies? Mail dan naar info@20duurzaam20.nl

 

Bron: RVOVoeg een reactie toe