Energielessen op basisscholen in Katwijk


16 mei 2018, geen reacties

We zijn erg verheugd te kunnen meedelen dat we vanaf volgende week weer 8 klassen op diverse basisscholen binnen de gemeente Katwijk bezoeken met onze Energielessen. In samenwerking met Stichting Milieu Dichterbij behandelt groep 6 het thema: Energie, wat is dat eigenlijk? Na een inleiding over verschillende vormen van energie gaan leerlingen actief aan de slag. Door middel van proefjes leren zij wat energie voor hen kan doen, hoe het kan worden opgewekt en dat we energiezuinig moeten leven.

Hoe wordt het schoolgebouw energiezuiniger?

Voor groep 7/8 geldt een ander thema. Na de introductieles over het project Energieke Scholen gaan leerlingen zelf aan de slag met verschillende meetinstrumenten. Zij stellen op school vragen over het energiegebruik en binnenmilieu. Daarna formuleren en presenteren zij klassikaal TIPS & TOPS om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. Doel van de les is aandacht te hebben voor energiebesparende en binnenmilieu verbeterende maatregelen in schoolgebouwen voor basisonderwijs. De leerlingen krijgen daarnaast een checklist voor thuis mee zodat zij ook het energieverbruik thuis kunnen onderzoeken.

Presenteren op het gemeentehuis

De eindpresentatie van diverse klassen zal worden gehouden op het gemeentehuis voor de wethouder, ouders, opa’s & oma’s en andere belangstellenden.

Wie doet er mee?

Deelnemende scholen voor deze editie zijn De Duinroos (groep 6a en 6b, locatie Zanderij), Rehobothschool (groep 8), OBS De Verrekijker (groep 6/7/8) en OBS De Dubbelburg (groep 6/7/8).

Namens 20Duurzaam20 wensen we de leerlingen heel veel succes!Voeg een reactie toe