Even voorstellen: Demi-Jo Smith


27 maart 2017, geen reacties

Hallo! Mijn naam is Demi-Jo Smith en ik zal de komende weken bezig zijn met het onderzoek naar de energiescan voor de retailmarkt van Katwijk. Dit project zal het onderwerp vormen voor mijn afstudeeropdracht; ik ben namelijk vierdejaars student Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. De afgelopen jaren heb ik het op deze instelling onwijs naar mijn zin gehad, en ik sta te trappelen om alles wat ik hier geleerd heb nu in de praktijk te gaan brengen.

Toen het onderzoek mij werd voorgelegd was ik meteen enthousiast. We zijn van huis uit ook steeds meer bezig om duurzamer te leven en vanuit mijn ondernemende kant vind ik de combinatie tussen duurzaamheid en ondernemerschap zeer interessant. Het is naar mijn idee namelijk zo dat het voor een ondernemer vaak niet duurzaam handelen is om het duurzaam handelen zelf, al zijn hier natuurlijk groene uitzonderingen, maar gaat het vaak om de winst die hier uit gehaald kan worden. Het zij financiële winst, het zij winst op bijvoorbeeld het gebied van toekomstbestendigheid. Ik ben daarom zeer benieuwd naar hoe dit thema speelt binnen de retailmarkt van Katwijk.

De opzet van mijn onderzoek ziet er uit als de opzet van een strategisch marketingplan. Hoe kunnen we de energiescan positioneren en inzetten, zodat deze de ondernemers in de Katwijkse retailmarkt aanzet tot energiebesparing. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld ook naar de manier waarop besluitvormingsprocessen binnen het MKB en DMU’s er uit zien. Op deze manier tracht ik meer inzicht te krijgen in de manier waarop dergelijke beslissingen worden genomen.

Ik zal tot half juni bezig zijn met dit onderzoek, en dan hoop ik een mooi resultaat neergezet te hebben voor stichting 20Duurzaam20 en bouAd Adviesgroep. Wie weet tot binnenkort!Voeg een reactie toe