20Duurzaam20 faciliteert lesproject voor ca. 500 Katwijkse basisschool-kinderen


17 Katwijkse basisscholen kregen afgelopen jaar gastles van Stichting Milieu Dichterbij in het kader van het lesproject Energieke Scholen. Het lesproject Energieke Scholen wordt mogelijk gemaakt door 20Duurzaam20 (Dune Pebbler, Rabobank Leiden-Katwijk, Groene Woningen en Dunavie), Fonds 1818 en de gemeente Katwijk. Tijdens deze gastlessen hebben leerlingen onderzoek gedaan naar het energiegebruik en het binnenklimaat in hun eigen school. Uit de onderzoeken bleek dat met kleine aanpassingen en oplettendheid veel energie bespaard kan worden.

Op de feestelijke bijeenkomst op 27 juni jl. presenteerden de jonge onderzoekers van drie van de 17 basisscholen hun conclusies, tips en adviezen om energie te besparen. In het publiek zaten onder andere wethouder Knape van de gemeente Katwijk, Peter Zuijderduijn van Rabobank Leiden-Katwijk, Ivo Vittali van Dune Pebbler en Rogier van der Gugten, beleidsmedewerker van de gemeente Katwijk.

 

Of het lesprogramma ook weer aankomend schooljaar aangeboden wordt, zal nader bekeken worden. ‘Met 20Duurzaam20 en haar partners evalueren we de genomen initiatieven en kijken we of projecten vervolgens weer financieel haalbaar zijn. Maar na zulke inspirerende presentaties van deze enthousiaste kids zullen we er alles aan doen om ook volgend jaar Energieke Scholen te faciliteren. Van deze kinderen kunnen wij als volwassenen nog veel leren’, aldus Ivo Vittali van 20Duurzaam20.
Meer informatie over 20Duurzaam20? Ga naar www.20duurzaam20.nl

 

Op de foto van links naar rechts: wethouder Knape van de gemeente Katwijk, Peter Zuijderduijn van Rabobank Leiden-Katwijk, Ivo Vittali van Dune Pebbler en Rogier van der Gugten, beleidsmedewerker van de gemeente Katwijk.