Operatie Jonas is een feit: help plastic soep de zee uit


30 januari 2019, geen reacties

Tijdens de Avond van Katwijk op 29 januari 2019 kreeg Operatie Jonas zijn primeur. Cees de Vos, teamcoördinator bij WNF Haaglanden, en Ivo Vittali, voorzitter stichting 20Duurzaam20, presenteerden Operatie Jonas aan zo’n 500 Rabobank-relaties in TriPodia Katwijk.

Enige tijd geleden kwam WNF regio Haaglanden in contact met stichting 20Duurzaam20 omtrent World Oceans Day op 8 juni. Het doel van het WNF is om de transitie naar minder plasticvervuiling te versnellen. De bewustwording rondom plasticvervuiling moet wereldwijd vergroot worden, maar het epicentrum voor Operatie Jonas is gemeente Katwijk. Stichting 20Duurzaam20 sloot zich direct aan bij dit initiatief, gevolgd door Jutters Katwijk. Samen willen de organisaties inwoners en ondernemers van de gemeente Katwijk informeren en bewust laten worden van de hoeveelheid plastic soep in de oceaan. Inmiddels hebben meer partners zoals Rabobank Leiden-Katwijk, Gemeente Katwijk, Dune Pebbler en bouAd zich aangesloten bij Operatie Jonas.

Doe mee

Om de boodschap van Operatie Jonas over te brengen, is er dinsdagavond tijdens de Avond van Katwijk een video gepresenteerd. Met behulp van schokkende feiten en informatie roepen de organisaties iedereen op om mee te doen aan Operatie Jonas. Alleen lijkt het onmogelijk om het plastic afval te verminderen, maar samen kan er een hoop veranderd worden. Door middel van activiteiten zoals educatie op basisscholen en opruimacties in de gemeente Katwijk willen ze de bewustwording vergroten en de inwoners betrekken. Deze activiteiten vinden plaats in de themaweek voorafgaand aan World Oceans Day in juni. Doe ook mee en help plastic soep de zee uit.

Meer weten over Operatie Jonas? Ga dan naar www.operatiejonas.nlVoeg een reactie toe