Solar Boat Team TU Delft geeft demonstraties tijdens Duurzaamheidsmarkt


4 oktober 2016, geen reacties

Na Monaco, Amsterdam en Lemmer is het nu de beurt aan Katwijk. Op acht oktober a.s. zal het Solar Boat Team hier namelijk neerstrijken tijdens de Duurzaamheidsmarkt. Het team zal met hun duurzame boot twee demonstraties geven in het water van de Rijn.

Het Solar Boat Team bestaat uit 25 studenten van TU Delft en verandert elk jaar van samenstelling. Dit team ontwikkelt elke twee jaar een innovatieve draagvleugelboot die aangedreven wordt op zonne-energie. Door de draagvleugels wordt de gehele romp uit het water getild, waardoor de waterweerstand verlaagd wordt. Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op de energie vergelijkbaar met die van twee waterkokers. De boot racet onder andere mee in de Dutch Solar Challenge en de Solar1 Cup in Monaco.

Het uiteindelijke doel van het team is het opleiden van zowel theoretisch als praktisch onderlegde ingenieurs. Daarnaast wil het team laten zien wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie en wil het team de techniek weer een stap verder brengen door een zo innovatief mogelijke boot te ontwerpen en bouwen. De demonstraties van het vaartuig zullen plaatsvinden om 11.00 en 13.00 uur.

Duurzaamheidsmarkt

De Solar Boat is aanwezig in het kader van de Duurzaamheidsmarkt. Dit initiatief van stichting 20Duurzaam20 wordt van 10.00 tot 14.00 uur georganiseerd rondom het kantoor van de Rabobank Leiden-Katwijk aan de Rogstraat 2 in Katwijk. Tijdens deze Duurzaamheidsmarkt zullen diverse innovatieve en duurzame initiatieven zich presenteren aan de inwoners van de gemeente Katwijk. Doel van de markt is op een laagdrempelige, informele manier laten zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend én winstgevend kan zijn.Voeg een reactie toe