Succesvolle informatieavond ‘Energiebesparing en comfortabel wonen Frederiksoord’


20 april 2018, geen reacties

De aula van basisschool De Schakel was volgestroomd met bewoners uit Frederiksoord. Zij waren benieuwd naar de adviezen die speciaal voor hun woningen waren opgesteld. De adviezen geven stap voor stap aan hoe de bewoners hun woning kunnen aanpassen om energiekosten te besparen. Dat scheelt in de portemonnee. Het is ook comfortabeler wonen in een energiezuinig huis. De gemeente Katwijk organiseerde deze avond samen met de energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’, Duurzaam Bouwloket, de stichting 20Duurzaam20 en bouwkundig adviesbureau bouAd.

Warmtefoto actie

Een paar maanden voor de informatieavond waren de energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ en de gemeente een actie gestart in de wijk Frederiksoord. Bewoners konden door de energieambassadeurs een gratis warmtefoto van hun woning laten maken. Op een warmtefoto is duidelijk te zien waar warmte ontsnapt of kou naar binnen sluipt. Na de informatieavond weten de bewoners nu wat ze moeten doen om dit te verbeteren.

Duurzamer wonen

Wethouder Jacco Knappe gaf nog eens aan dat de gemeente het belangrijk vindt om bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie. Energieambassadeur Aart den Dulk vond een luisterend oor voor zijn ervaringen met en tips over het plaatsen van zonnepanelenHet Duurzaam Bouwloket (waar iedereen terecht kan met vragen over duurzame aanpassingen voor woningen) lichtte verschillende maatregelen en financieringsmogelijkheden toe. Op de informatiemarkt gingen de bewoners enthousiast in gesprek met de Energieambassadeurs, het Duurzaam Bouwloket, de gemeente en de aanwezige bedrijven. 

Bekijk hier het filmpje van de succesvolle informatieavond.

Ook Energie(ke) ambassadeur worden?

Energieambassadeurs dragen hun steentje bij aan het verduurzamen van Katwijk. De groep bestaat uit inwoners die hun ervaringen over het nemen van energiemaatregelen graag delen met hun buurtbewoners. Als Energieambassadeur ben je een belangrijke schakel in het energie bewust maken van inwoners (jong en oud) in de verschillende wijken. Wil jij met jou energie in Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Noord, Rijnsburg of Valkenburg het verschil maken? Neem dan contact op via info.katwijkenergieneutraal@mail.com.Voeg een reactie toe